Aktuális hírek Felsőörsi Hírmondó Eseménynaptár Veszprém TV

Térfigyelő kamerák a szelektív gyűjtőszigetnél2018-06-26

Évek óta tartó szélmalomharcnak vetett véget a felsőörsi képviselő-testület...

...azon döntéssorozata, melynek következtében gyökeresen átalakult Felsőörs egyetlen szelektív gyűjtőszigetének a képe. A lakók is többször jelezték, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a Táncsics utca elején a sportpályák mellett, négyféle gyűjtőkonténerrel (papír, üveg, műanyag és ruha) működő szelektív gyűjtősziget körül. Ilyenkor hetente több alkalommal az önkormányzat dolgozói próbálták visszaállítani a rendet a gyűjtősziget körül, mely sajnos soha nem tartott sokáig.
Ezért döntött úgy a testület, hogy kizárólag az üveg konténert tartja meg, mivel az üveghulladék házhoz menő rendszerben történő gyűjtése még nem megoldott. Ezen kívül az önkormányzat a képviselő-testület döntése értelmében három kamerából álló térfigyelő kamerarendszert is kiépített a problémás helyszín figyelésére. A térfigyelő kamerák felügyeletével a közös önkormányzati hivatal közterület-felügyelőit bíztuk meg.
A szelektív gyűjtősziget helyes használatáról táblát helyeztünk ki, valamint a térfigyelő kamerák miatt adatvédelmi jogszabályoknak megfelelő tájékoztatót is kihelyeztünk ugyanide. A részletes adatvédelmi, üzemeltetési és adatbiztonsági szabályzat itt olvasható.

Vissza